Menu

Contact : +355 67 56 35 666

Home

1 / 6
Ksamili
2 / 6
Saranda
3 / 6
Butrinti
4 / 6
Kalaja e Lekursit
5 / 6
Ishujt e Ksamilit
6 / 6
Syri i Kalter

Mountains

Ksamili

Ksamili është një fshat dhe ish-komunë në Rivierën e Shqipërisë Jugore dhe pjesë e Parkut Kombëtar të Butrintit. Në reformën e qeverisjes vendore të vitit 2015 u bë nënndarje e komunës Sarandë. Popullsia në regjistrimin e vitit 2011 ishte 2.994. Njësia komunale përbëhet nga fshatrat Ksamil dhe Manastir. . . | Më shumë

Lights

Saranda

Saranda është një nga qytetet më simpatik të Rivierës Shqiptare, dhe gjatë muajve të verës duket se gjysma e Tiranës zhvendoset këtu për të shijuar plazhin e zënë dhe një natë më të zhurmshme përgjatë shëtitores së saj të mbushur me turma bregdetare.Ajo që dikur ishte një fshat i përgjumur peshkimi tani është . . . | Më shumë

Nature

Butrinti

Më vonë, përjetoi një periudhë prosperiteti nën administrimin bizantine, e cila u pasua nga një periudhë e shkurtër e sundimit venecian dhe braktisjes eventuale të qytetit në kohët e mesjetës së vonë. Gjendja aktuale e faqes arkeologjike tregon gjurmët e të gjitha periudhave të kaluara të qytetit. Objektet më të lashta . . . | Më shumë

Mountains

Syri i Kaltër

Syri i Kaltër është një pranverë uji dhe fenomen natyror që ndodh pranë Muzinë në Qarkun e Vlorës, Shqipëri. Një tërheqje popullore turistike, uji i qartë blu i lumit fllushet nga një pellg mahnitës, më shumë se pesëdhjetë metra të thellë. Divers kanë zbritur në pesëdhjetë metra, por është ende . . . | Më shumë