Menu

Contact : +355 67 56 35 666

Ksamili

Ksamili është një fshat dhe ish-komunë në Rivierën e Shqipërisë Jugore dhe pjesë e Parkut Kombëtar të Butrintit.

Në reformën e qeverisjes vendore të vitit 2015 u bë nënndarje e komunës Sarandë. Popullsia në regjistrimin e vitit 2011 ishte 2.994. Njësia komunale përbëhet nga fshatrat Ksamil dhe Manastir. Fshati i duhur bregdetar, i ndërtuar në vitin 1966, ndodhet në jug të qytetit të Sarandës jashtë rrugës për në Butrint.

Ksamili është një nga vendpushimet më të frekuentuara bregdetare nga turistët vendas dhe të huaj. Plazhi i Ksamilit dhe Bregu Ionian i Shqipërisë në veri u përfshinë në 20 nga festat më të mira të plazhit të The Guardian për vitin 2013.

Tërheqjet kryesore janë Ishujt e afërt të Ksamilit. Plazhi kontinental është i vogël por i pastër.